Over


Loïs wordt op 13 januari 1985 geboren te Amsterdam. Ze maakt haar basisschool vlekkeloos af. De middelbare school verliep iets moeizamer. Na vier middelbare scholen weet zij toch haar Havo diploma weten te behalen, op het Joke Smit Volwassen onderwijs.

Ze begon aan de studie Vrijetijdsmanagement. Naast haar studie werkte ze fulltime in de horeca. Na een jaar was ze haar horecabaan en commerciële studie zat en vertrok met een backpack naar Zuid-oost Azië.

Teruggekomen besloot ze om Culturele en Maatschappelijke Vorming te gaan studeren. Een studie die haar paste. De vrijheid en creativiteit waren wel aan haar besteed. Tijdens het College Drama schreef ze haar eerste script. De docent was verrukt. ‘Er zit hier een talentje. Hier moet je iets mee gaan doen.’  waren zijn woorden.

Toch koos Loïs voor het wilde studentenleven. Ze verscheen meer in haar favoriete stamkroeg dan tijdens de college’s. Al haar avonturen schreef ze op. Druk pennend, en met velen feestjes in het zicht, wist ze het te schoppen tot het derde jaar.

Tot in het najaar van 2013. Waarop ze instortte op de Wibautstraat. Het leuke uitgaansleven was uitgemond in een alcoholverslaving. Ze besloot te stoppen met drinken. Op eigen krachten. Ze filmde zichzelf tijdens het proces en gebruikte haar studie om een eigen afkickmethode te ontwikkelen. Een jaar later studeerde ze hiermee succesvol af op de HvA.

Niet veel later kreeg ze een contract aangeboden van Unieboek Het Spectrum. In April 2014 debuteerde zij met: Ik ben Loïs en ik drink niet meer.

Nu is ze bezig met haar tweede boek.  Schrijft ze columns en menig artikelen voor de verslavingszorg.

 

‘Het schrijven heeft mij geholpen in mijn eigen acceptatieproces, maar bovenal mijn geest aangewakkerd. Ik wil nooit meer stoppen. Met schrijven, bedoel ik dan hé’. 

Loïs Bisschop