Boek


‘Het keiharde en confronterende verhaal van een alcoholverslaafde student’.

9789000344536_download

 

Loïs Bisschop beseft op 28-jarige leeftijd dat ze een alcoholprobleem heeft en besluit op eigen kracht af te kicken.

Ze stuit op onbegrip in haar omgeving en iedereen denkt dat het wel meevalt. Het is toch altijd gezellig als je drinkt? Wie heeft er nou niet een keer een black-out gehad door de drank? Op de spoedeisende hulp belanden kan de beste overkomen, toch. Niemand ziet in dat het veel erger met Loïs is gesteld. Loïs dronk namelijk minimaal twee flessen wijn per dag.

In dit boek beschrijft zij zowel de opmerkelijke inzichten die ze tijdens haar afkickproces heeft opgedaan, alsook de nodige anekdotes uit de tijd van haar alcoholverslaving. Het resulteert in een pijnlijk en tegelijkertijd hilarisch verhaal over het leven met een alcoholverslaving. Het geeft daarnaast aan hoe makkelijk alcohol wordt geaccepteerd en hoe moeilijk het in onze samenleving is om niet te drinken.


Het boek kwam al snel in de media. Loïs Bisschop verscheen o.a. in de Marie Claire,Vrouw Magazine, Glamour, Folia en Gezond Nu.

Volgens haar wordt het probleem onderschat, vooral onder vrouwen.

‘ Er wordt steeds meer van hen verwacht. Je moet mooi zijn, grappig, slim, je moet werken, carrière maken, kinderen krijgen. Alcohol is een prima middel om dat vol te houden ‘.

‘ Ik vind dat het bespreekbaar moet worden.  Ik vind zelfs dat je trots mag zijn als je het erkent. Er is toch niets om je voor te schamen ?’


Loïs te gast bij Café Corsari

cc_150422_alcohol